Een zonneboiler verwarmt water, het is geen elektriciteitsopwekker zoals een zonnepaneel. Een zonneboiler bestaat uit een paneel van buizen, de collector, en 2 leidingen naar een boiler. Door de buizen die in het paneel liggen stroomt water. De zon warmt dit water op. Het warme water wordt naar de boiler vervoerd, waar het opgeslagen wordt. Zodra u uw ketel aanzet, wordt water uit de boiler naar de ketel gebracht en indien nodig nog bijverwarmd met aardgas. Het gebruikte en afgekoelde water, gaat van de ketel weer terug naar de boiler, waar het wederom opgewarmd wordt. In ons klimaat zijn er niet genoeg zonuren om zowel het gebruikswater als het CV systeem te verwarmen. Het is dus altijd een keuze tussen één van de twee.

Ketel en plaatsing

Een Gaskeur-NZ CV ketel is geschikt voor een zonneboiler. Heeft u geen geschikte ketel, dan is de aanpassing om deze geschikt te maken niet duur. U hoeft dus geen nieuwe CV ketel aan te schaffen. Plaats de boiler met een hoek tussen de 20° tot 60° graden op het zuidwesten, het zuidoosten of het zuiden in verband met het aantal zonuren.

Typen zonneboilers

Zonneboilers zijn er in 4 typen, de standaard boiler, de compacte boiler, de CV zonneboiler en de zonneboiler combi. De standaard- en de compacte zonneboiler verwarmen alleen water. De CV zonneboiler verwarmt het water van uw CV ketel voor en de zonneboiler combi doet beiden, het verwarmt het water voor uw CV en voor uw gebruikswater. Alleen bij piekmomenten springt het gas van uw CV ketel nog bij.

Prijs zonneboiler

Voor een gemiddeld huishouden is een boiler van 200 liter in combinatie met 2 collectoren voldoende. De prijs hiervan ligt inclusief installatie rond de €4.500 euro. De aansluiting naar de CV ketel moet gebeuren door een installateur.

Installateurs vergelijken?

Benader lokale installateurs en vergelijk het aanbod in uw regio. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten die u moet maken. Gratis en vrijblijvend.