In Vlaanderen kunt u financiële steun van de overheid krijgt indien u van plan bent om zonnepanelen te kopen. Van VREG krijgt u per opgewekte hoeveelheid kWh een groenestroomcertificaat. De certificaten worden opgeslagen in een online database en de netbeheerders kopen elke certificaat op waarbij een minimumprijs is gegarandeerd. Dit betekent dus dat u uw zonnepanelen installatie moet aanmelden bij de VREG.

De certificaten worden niet uitgegeven als:

  • U zonnepanelen plaatst om te voldoen aan de EPB-eisen op een nieuw gebouw of op een gebouw dat ingrijpend verbouwd wordt en waarvan de aanvraag of melding voor een stedenbouwkundige vergunning ingediend is in 2014 of later. Voor scholen en kantoren van een publieke organisatie geldt deze maatregel sinds 2013.
  • Uw installatie een vermogen heeft van minder dan 10 kW en is aangesloten op 14 juni 2015 of later.

Gemeentes in Vlaanderen

Ook kunnen sommige gemeenten in Vlaanderen een premie of financiële steun geven als u zonnepanelen koopt. Het beste kunt u kijk op de website van de overheid: EnergieSparen.be

Vergunning nodig?

Soms kan het noodzakelijk dat u van de Vlaamse overheid een vergunning nodig heeft. Op de website van Vreg.be kunt u daar meer over lezen.

Zonnepaneel installateurs vergelijken?

Benader lokale installateurs en vergelijk het aanbod in uw regio. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten die u moet maken. Gratis en vrijblijvend.

Bron:

Vreg.be